Domeinnaam de naam van je merk website of webwinkel.

Een Domeinnaam is de naam van het adres van je website. bezoekers kunnen op deze manier contact leggen met je website. Je website is te bereiken door je domeinnaam. Het is belangrijk om goed na te denken over de naam van je website. Welke naam ga je gebruiken wordt het een merk naam of de naam van je bedrijf. Er zijn zo veel verschillende mogelijkheden om een goede naam te maken. Maar er zitten hier en daar wel ogen en haken aan. Helemaal in bepaalde markten. Welke ogen en haken die zin leg ik je hieronder uit.

 

Waar registreer ik mijn domeinnaam.

Een domeinnaam kun je registreren bij veel verschillende bedrijven. Je hebt al een domeinnaam voor enkele euro’s registreer je naam voordat deze weg is.

Een domeinnaam kun je registreren bij hosting company. Bedrijven zoals Neostrada, Je kunt hier voor enkele euro’s per jaar een naam reserveren en vast leggen voor eventueel gebruik. Daarnaast kun je ook eenvoudig een hosting koppelen aan het domeinnaam. Om vervolgend je website te uploaden.

Een domeinnaam registreren is heel eenvoudig maak een account aan bij de betreffende partij. Druk de naam van je domein is en je kunt gelijk zien of deze nog vrij is.

Het kan zomaar zijn dat je domeinnaam al geregistreerd is. Dit is altijd jammer natuurlijk. Je kunt nu zoeken naar een nieuwe naam. Echter is er ook een oplossing om te kijken waar de namen geregistreerd staat. Zo kun je achterhalen wie het domeinnaam in handen heeft. Is Deze wel geregistreerd maar wordt deze helemaal niet gebruikt. Dan kan het zomaar zijn dat deze in handen is van een handelaar in domeinnamen. Zo noem ik het maar even om het makkelijk te maken.

Je kunt eenvoudig checken wie het domeinnaam in handen heeft. WHOIS is een tool op internet geheel gratis typ het domeinnaam in en je kunt zien bij die deze is geregistreerd en wie hem geregistreerd heeft.

Je zou natuurlijk contact op kunnen nemen met de persoon en vagen of deze interesse heeft in de verkoop van deze naam. Wanneer deze interesse heeft in de verkoop van zijn domeinnaam. Kun je gaan onderhandelen. Meestal als je te maken heb met een handelaar. Die willen geld zien. Maar je moet je niet snel laten gaan. En er over onderhandelen.

Domeinnaam keuze.

Het is enorm belangrijk bij de keus van je domeinnaam. We kennen zoveel variaties en enorm veel namen die er zijn. Hoe kies je nou de juiste naam. En waar begin je mee.

Allereerst is het belangrijk dat je een nl com of iets anders wilt. In de meestengevallen is een NL voor Nederland goed. Heb je een internationaal bedrijf dan kan het zijn dat je meerderen extensies moet reserveren. Maar dit geheel terzijde. Heb je een merk of een specifieke webwinkel in producten. Kent je doelgroep je naam van je bedrijf. Of ben je nog helemaal niet bekend met je naam. Wil je graag een merk creëren. Hieronder leg ik enkele punten uit die belangrijk kunnen zijn bij de keus van een goede naam.

Een domeinnaam moet bestaan uit woorden. Cijfers zijn altijd een slechte keuze. Dit is gewoon weg een beetje dom. Het help niet echt om verder te komen.

Het gebruik van streepjes is niet altijd een goed idee. Je gaat 2 woorden splitsen met een koppel streepje. Wanneer je doelgroep de naam van je website zien moeten ze te veel onthouden. Helemaal wanneer je reclame maakt voor je bedrijf.

Een goede domeinnaam moet pakkend zijn en onthouden worden. Wees creatief met het uitzoeken van een passende naam.

 

Zoekwoorden gebruiken in domeinnaam.

Je wilt een goede domeinnaam en daarin wil je ook een zoekwoord verwerken. Of het helemaal van deze tijd is weten we niet zeker meer. Het kan mee spelen maar het is niet helemaal zo als het hoort te zijn. Google keek in het verleden nog wel naar zoekwoord in een naam. Wanneer er een zoekwoord in verwerkt zat dan speelde dit nog wel mee. Maar iemand met een geheel andere naam kan hoger komen dan iemand met een zoekwoord in zijn domeinnaam verwerkt. Het hangt niet meer af van de naam die je gebruikt het is nu meer is de naam goed te onthouden.

Een opvallende naam blijft hangen. En het hoeft niet helemaal te werken maar als het je toch een paar directe bezoekers op levert is dat toch mooi mee genomen. Want elke bezoeker kan een potentiele klant worden.

 

Domeinnaam handel.

Er is een handel in domeinnamen (Virtueel vastgoed). Het kan een lucratieve business voor je zijn als je ervoor kiest om hier een handel in te starten. Alleen moet je wel goed en creatief zijn in het bedenken van de namen. Domeinnamen als wk2020.nl zijn al weg. En ga zo nog maar even door dit geld ook voor het EK Voetbal. Als je deze naam had gereserveerd kon je veel geld vragen voor een domeinnaam.

Maar het gaat niet zo ver dan alleen sport. Er zijn veel meer variaties te krijgen. En namen. Bedrijven bijvoorbeeld leggen soms veel geld neer voor een naam. Helemaal wanneer het een naam is van het bedrijf wat nog niet online is.

Duurste domeinnamen:

Toys.com hiervoor werd een bedrag van 5.1 miljoen dollar neer geteld.

Porn.com 9.5 miljoen dollar.

Het duurste domeinnaam allertijden insure.com 16 miljoen dollar.

Zoals je kunt zien kan het een lucratieve business zijn om je eens te verdiepen in domeinnamen. Echter de namen die miljoenen op leveren zijn natuurlijk zeldzaam. Maar enkele honderden euro’s voor een naam kun je zo vragen. En uiteraard wanneer je de naam wilt die al gereserveerd is. dan kun je verwachten dat je ook een paar honderd euro kwijt bent.

 

Bedrijven waar je een naam kunt reserveren.

Mijndomein.nl Neostrada.nl Strato.nl Youhosting.nl

Er zijn zoveel verschillende hosting bedrijven waar je zelf je een naam kunt vast laten leggen.

Ook je webdeveloper zou voor je domeinnaam kunnen zorgen. Meestal gaat  domeinnamen gelijk met de hosting die je neemt. Uiteraard zijn de namen ook los te reserveren en ben je niet verplicht om een hosting te nemen.