Wordpress plugin Yoast SEO

WordPress plugin Yoast seo ben je fanatiek met WordPress aan de gang? Dan wil je uiteraard ook goed gevonden worden in Google of anderen zoekmachines. (Bing bijvoorbeeld). Een plugin binnen WordPress is de plugin van Yoast SEO. Deze plugin helpt je om de basis van SEO Zoekmachine (Wat is SEO) beter op orde te krijgen.

Dit bericht is echter voor de startende WordPresser die een blog website of shop op wil zetten en beter gevonden wilt worden in de zoekmachines.

Yoast seo Wordpress plugin gebruiken

WordPress plugin Yoast SEO

De plugin van Yoast seo is bekend geworden door de hulp in WordPress met de seo en de stoplichten (Rood, Oranje, Groen) De drie kleuren van een verkeerslicht. Waar zoals we wel kunnen bedenken rood voor zeer slecht en groen juist voor goed staat. De plugin van Yoast seo is gratis echter heb je wel een premium versie die wat uitgebreider is en betaald. Je betaat eenmalig een aanschafprijs en heb een jaar gratis updates van de plugin. Als je niet al te veel eizen heb en je best wel een beetje uit de voeten kunt. Heb je aan de gratis versie best genoeg om je website goed genoeg voor de zoekmachines te maken.

Om een goede start te maken zul je de plugin aan je WordPress CMS moeten toevoegen. Om de vraag te beantwoorden wat WordPress is lees je hier. Laten we de plugin toevoegen aan het systeem van WordPress. In de zijbalk zie je de link plugins. Klik je hierop dan kom je op de pagina met de geïnstalleerde plugins.

Nieuwe plugin downloaden en toevoegen

Zoek in de balk rechtsboven naar de plugin Yoast! Dit is de plugin waarnaar we opzoek gaan.

opzoek naar seo plugin van yoast

Zoals je wellicht kunt zien heb ik een kleine print screen gemaakt van mijn situatie. Echter krijg je een hele waslijst met plugins die iets of rondom Yoast Seo werken. waar wij naar zoeken is de plugin van Yoast door te kijken naar het aantal sterren, wanneer een plugin voor het laatst is bijgewerkt en hoeveel actieve downloads de plugin heeft, en natuurlijk door Team Yoast. Op mijn print screen staat actief. Als je zelf de plugin nog niet hebt staat hier nu installeren. Eenmaal geïnstalleerd moet je de plugin nog wel activeren.

Eenmaal geactiveerd is het handig om de plugin te doorlopen met de installatie wizzard. Je doorloopt de stappen eenvoudig door verschillende informatie in te vullen. Zodat de plugin het beste werkt voor je WordPress website.

WordPress plugin Yoast seo werken met de plugin.

Als je de WordPress plugin Yoast seo eenmaal ingesteld is als nodig kun je aan de gang gaan. Maak een bericht of een nieuwe pagina aan en onderaan de pagina zie je een extra blok met alles wat je kunt doen om de pagina te optimaliseren voor de zoekmachines.

Werken met de WordPress plugin Yoast seo

De afbeelding hierboven is het werk terrein van de WordPress seo plugin van Yoast. Hier kun je het keyword in voegen waarmee je wilt gaan werken om hoger in de zoekresultaten te komen. Tevens kun je hier ook de meta gegevens invoeren de gegevens die binnen Google te zien zijn de titel en de korte beschrijving van de website.

Verder hangt het helemaal aan je zelf af hoe je de teksten en afbeeldingen maakt etc. Wil je echte resultaten dan zul je moeten werken en niet te veel blind staren op een plugin maar gewoon keihard werken om de pagina ijzersterk te maken.

1 antwoord
  1. Piet
    Piet zegt:

    Ook wij maken gebruik van de WordPress plugin Yoast SEO het werkt optimaal voor ons. We hebben een extra steuntje in de rug en vergeten de meest belangrijke elementen die Yoast SEO door geeft.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *