Wat is WordPress hoe en wat?

Wat is WordPress hoe en waar begin ik mee. WordPress is een op PHP basis gelegde framework (ook wel CMS genoemd) die je met wat gemakken een simpele website kunnen geven. Echter wel even een domeinnaam aanmaken bij een de betreffende hosting partij. Goed! Je bent eruit je wilt dus gaan starten met bloggen of het hebben van een website met een blog sterker nog je wilt een webshop. Het is allemaal mogelijk met WordPress. Whaat echt jep!

Laten we starten bij het begin WordPress is ooit begonnen door en voor bloggers. Je kon een simpele blog starten met het framwork en vandaag de dag draait dat nog steeds op de zelfde manier zoals het toen begon. Echter wel met vernieuwingen en betere resultaten dan toen.

Toen WordPress het daglicht zag was het nog klein en onbekend. Enkele bloggers gebruikte het. Tot op een zekere moment het grote publiek er de heil in begon te zien. Dat het niet alleen handig was voor het bloggen. Maar voor een website was dit toch wel net zo eenvoudig te gebruiken. Dus al snel werd WordPress een groter netwerk en groeide het uit tot een standaard. Iedereen gebruikt het. misschien is 80 procent van de websites die je bezoekt gebouwd vanuit WordPress.

De grote vraag WordPress wat is het.

Heb je een domeinnaam veel aanbieders als bijvoorbeeld Neostrada hebben een eenvoudige snel hulp voor het installeren van de meest recente WordPress versie. Als je de stappen hebt gevolgd kun je inloggen. Je hebt standaard van WordPress een thema waarin enkel voorbeelden staan van hoe je blog of site eruit zoden kunnen zien. Doordat WordPress zo enorm populair geworden is, is het natuurlijk ook zo dat de maatschappij hier een steentje aan mee wil dragen dus zijn er ook betaalde thema’s. later meer hier over. Met WordPress kun je eenvoudig en snel een simpele website bouwen. Die tevens ook nog eens Seo proof is om hoger in Google te kunnen scoren.

WordPress thema wat is dat nou weer?

WordPress is een framework dat draait op PHP. Hierin kun je een thema uploaden die je wellicht gekocht hebt bij Theme forest of elders. Of je kunt gewoon een gratis thema uploaden vanaf wordpress zelf.

Je vind het thema onder het kopje weergaven. En dan Thema’s

Wordpress thema opzoeken
Je komt dan op de pagina met thema’s die je zelf heb geïnstalleerd. klik je nou boven aan op nieuwe toevoegen.

Hier staan al je geïnstalleerde thema's

Hier staan alle thema's die populair zijn of in uw categorie vallen

Zoals je op de foto hierboven kunt zien heb je de mogelijkheid om hier thema’s te zoeken. Let wel op sommige gratis thema’s zijn niet altijd goed! Links boven zie je een knop Thema uploaden. Via Themeforest kun je goede kwaliteit thema’s kopen deze zijn tevens ook nog aangevuld met eventuele updates en sommige thema bouwers daar kun je vragen stellen over hoe en wat. Verdiep je wel even in een thema voordat je er geld aan uit gaat geven. Het kan soms ingewikkeld in elkaar zitten.

Wij maken gebruik van Endfold zelf aangeschaft van Themeforest

Als je een thema heb gedownload moet je soms even puzzelen hoe het systeem werkt. Veel van de bouwers plaatsen er ook een uitleg bij over het hoe en wat van het betreffende thema.

Wat zijn plug-ins het maakt het systeem van WordPress CMS gemakkelijker maar kijk wel uit.

WordPress het CMS is volledig standaard. Wil je extra functies een contact formulier of een plug-in die het je makkelijker maakt om de seo bij te houden. Of wil je een Webshop maken van je wordpress website dan heb je hiervoor plug-ins.

Wordpress plug in toevoegen

In deze balk zie je ook een tabje plugins staan. Klik je hierop dan kom je op de pagina met de aanwezige plugin op in je systeem. Wil je er één toevoegen klik je op het tabje nieuwe plugin.

Nieuwe plugin downloaden en toevoegen

Ook kun je zoeken naar aanwezige plugins. Wil je bijvoorbeeld een plugin die de seo bij houd van je pagina of website. Zoek je in de balk naar Yoast.

opzoek naar seo plugin van yoast

Het is in principe voor iedereen mogelijk die een beetje verstand van programmeren heeft een plugin te uploaden bij WordPress. Echter is het wel even van belang om goed na te gaan hoevaak deze plugin is gedownload en of deze ook populair is onder de meesten WordPress gebruikers. Het behoed je ervoor, voor plugin die graag een beetje mee kijken wat je doet. Zoals meekijken met de contact formulieren etc..

Nu je een beetje de inkijk heb gehad in de keuken van WordPress. Kun je best zelf aan de gang gaan en beginnen met een blog.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *