Webshop startenWebshop starten waar beginnen in een wereld van Webshops

Een webshop starten is vandaag de dag niet zo heel nieuw meer, vele zijn je voor gegaan. en na jou zullen er nog vele volgen. De webshop is een online of virtuele winkel waar je fysieke producten kunt kopen om deze een paar dagen of zelf de volgende dag al in huis te hebben. Het brengt veel gemak met zich mee voor de kopers. Wellicht heb je zelf ook wel eens wat gekocht online. De webwinkel is in de tijd niet meer weg te denken. Waar de winkel straten leeg lopen en vele winkel ketens verdwijnen komen de webwinkels juist op. Zowel in binnen als in het buiten land zijn webwinkels enorm populair.

De grootste webwinkel is overigens Amazone een soort van Bol.com We draaien het een beetje bij Bol.com is afgeleid van Amazone.com.
Webshop starten begin bij het begin.

Hoogstwaarschijnlijk heb je al een product in je hoofd wat je wilt gaan verkopen. Echter moet je nog een webshop hebben om je producten ook aan de man te brengen. Meestal vind je die bij de groothandel. Een KVK inschrijving een btw identificatie nummer en gaan. Voor een webshop heb je nodig producten dus voorraad. Let op sommige groothandels bieden de dropshipping methode aan. Dit kun je uiteraard informeren bij de betreffende groothandel waar je, je inkopen doet.

Goed een domeinnaam hosting en een webwinkel software om je producten ook aan te kunnen bieden is nodig. Ik heb een kleine lijst van webwinkel software waar je wellicht even een kijkje zou kunnen nemen.

mijnwebwinkel software logo

Mijnwebwinkel software.

Een best grote aanbieder voor een webwinkel software is mijnwebwinkel. Je kunt via dit platform eenvoudig een domeinnaam registreren en koppelen aan hun software. Met mijn webwinkel heb je beschikking over een directe shop. Waar je eenvoudig enkele producten kunt toevoegen. Mijnwebwinkel heeft standaard al een eigen algemene voorwaarden. Een integreerde online kassa. Vaak is dit wel een aparte partij dus is het beter om je daar apart voor aan te melden. Wil je gebruik maken van mijnwebwinkel dan zitten hier echter nog wel kosten aan verbonden. Ze maken gebruik van meerdere pakketen.

Gratis versie Daar kun je tot 25 producten toevoegen Echter heb je geen eigen domeinnaam. Wil je echt aan de gang dan is er een pakket daar heb je wel beschikking over een eigen domeinnaam kosten 24,- per maand. toevoegen tot wel 2500 producten een ssl certificaat en veel meer. en de premium kosten 49,- per maand onbeperkt producten toevoegen hier heb je iets meer mogelijkheden zoals CSS veranderen etc.

Neem een kijkje bij mijnwebwinkel.nl

lightspeed logoLightspeed webwinkel software.

Net als mijnwebwinkel is lightspeed ook een software waarmee je natuurlijk een online shop kunt beginnen. Echter is lightspeed wat uitgebreider dan de bovenstaande. Je kunt het design aanpassen met HTML en CSS, Wat bij mijnwebwinkel niet mogelijk is, is bij lightspeed wel mogelijk. Het starten van een blog je kunt dus een blog starten om berichten te schrijven en meer informatie de wereld in brengen. Overigens ook een plus punt je kunt zelf je url maken. dit heeft voordelen voor de SEO van je webshop. En vele anderen mogelijkheden. Prijzen voor pakketten bestaan uit drie varianten.

pakket 1 is 49,- per maand Pakket 2 is 89,- per maand pakket drie is 189,- per maand. De prijzen liggen wel hoger als die van mijnwebwinkel.

Neem eens een kijkje bij Lightspeed

CCV Webshop starten een software voor je webwinkelCCV webshop software

CCV webshop is een aanbieder die meer wil bieden en minder betalen. Je kunt in dit systeem eenvoudig een shop starten en design geven. Ook is CCV shop gericht op marketing en SEO echter zijn de mogelijkheden niet het zelfde als bij lighspeed of te vergelijken met mijnwebwinkel. Wel Is CCV shop eenvoudig te koppelen met IDeal of Paypal. De kosten voor een CCV shop is net als de anderen verdeeld in drie pakketen.

Pakket M: 24,95 per maand Pakket L: 44,95 Pakket Enteprise: 99,95 Bij alle drie de pakketen heb je overigens wel een beperkt aan producten die je kunt plaatsen. Neem hier ook eens een kijkje CCV shop.

Er zijn natuurlijk veel meer webshop software programma’s om een webshop starten we hebben een kleine aanbod voor je geplaatst. Tevens zijn dit de meest bekende. Ben je nou handig en heb je geen zin om per maand veel geld uit te geven aan dure software programma’s dan kun je natuurlijk ook WordPress gebruiken. Wat is WordPress? En Woocommerce in combinatie met WordPress maak je eenvoudig een webshop in eigen beheer. Echter ben je hier van A tot Z helemaal zelf verantwoordelijk voor je eigen webshop. daarnaast kun je dus zelf een Thema kiezen en helemaal zelf design geven aan je eigen website. Bloggen en natuurlijk internet marketing, je eigen URL’s maken. Met WordPress ben je helemaal aan je zelf toegewezen.

Magento is net als WordPress alleen volledig gefocust op Webwinkel.

Magento is een webwinkel software dit systeem is volledig gefocust op webshop. Je kunt voor dit systeem ook net als bij WordPress een Thema kopen aanpassen zoals je dit zelf wilt. En je hebt volledige controle op het gehele systeem. Aanpassingen updates producten zoveel als je wilt. En de hoge kosten wat een webwinkel software met zich mee brengt heb je niet met dit.

Goed even wat anders dan software en pakketen.

Een webwinkel moet natuurlijk ook draaien betalingen moeten automatisch worden uitgevoerd. De voorraad moet worden bij gehouden. Actie codes. Maar ook de wetten en regels voor het runnen van een webwinkel. Als je, je goed verdiept in het starten van een webwinkel komen er nog heel wat verplichtingen op je af. Denk aan de algemene voorwaarden. Hierin maak je duidelijk aan de klant wat je werkwijze zijn en wijs je hun op de regels zoals retour en betalingen terug betalen.

Betalingen ontvangen welke systemen en bedrijven zijn er.

Om een betaling te kunnen ontvangen zoals IDeal hiervoor kun je het beste een betaal provider in handen nemen. Deze providers zorgen voor een veilige en nette afhandeling van de betalingen op uw webshop. We hebben in Nederland IDeal waar we in Belgie weer Bankcontant hebben en wereldwijd PayPal. Voor al deze diensten is een provider het makkelijkste. die bundelen al deze betaal mogelijkheden in een compact systeem. En de klant kan zelf kiezen welke mogelijkheid hij wilt gebruiken. Het is zelfs mogelijk om creditcard betaling aan te bieden. Sommigen zelfs betalen met bitcoin.

Goed verdiep je wel even in de provider. Je betaalt vaak per transactie een klein bedrag let hier wel op natuurlijk. Niet dat je te veel betaalt voor een klein product.

Om klanten goed te informeren maak productbeschrijvingen.

De product foto’s zijn belangrijk maar de teksten bij deze producten zijn misschien nog vele malen belangrijker. Maak teksten die uitleg geven over het product. Maak een korte samenvatting van het merk type kleuren maten soorten. Fabrikant welke stoffen materialen er gebruikt. En alles wat belangrijk is om je klanten te informeren. Productbeschrijvingen zijn zo belangrijk ze zorgen er ook voor dat je webshop hoger komt in de zoekmachines.

Retour en terug betalingen.

Waar je als webshop eigenaar veel me te maken krijgt is het retour sturen van de producten. Hiervoor moet je echter wel voldoende informatie geven. Maak een aparte pagina aan waar je alles uitlegt over hoe en welke stappen ze moeten ondernemen om een product retour te kunnen sturen. En daarbij moet je natuurlijk ook rekening houden dat de meesten van de klanten hun geld terug willen hebben. Ook voor dit moet je en een bedrag achter de hand houden. En je moet hiervoor bijvoorbeeld een klantenservice desk aan maken.

Je wil een webshop starten maar ook gevonden worden.

Webshop starten daar hebben we het al even over. Maar je wilt ook klanten krijgen. Dit wil je via zo veel mogelijk kanalen natuurlijk. De grootste kanaal is Google. We willen allemaal hoger in Google komen. Maak gebruik van Seo (Wat is SEO lees je hier). Zoekmachine optimalisatie. Hoger in Google komen door de content op je webshop te optimaliseren voor je doelgroep. Je moet dus de juiste zoekwoorden hebben. Je moet je de producten optimaliseren met tekst afbeeldingen links en de URL’s.

Maar er zijn op het gebied van seo nog veel meer elementen om hoger in Google te scoren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *