Wat is linkbuilding.

Wat is linkbuilding, het koppelen doormiddel van links van en naar een website. De links van website A die linken naar website B. De link heeft echter wel een bepaalde waarde nodig om als relevant door de test te komen. Links kunnen worden gesorteerd onder DA wat staat voor Domein Authority en PA wat staat voor Page Authority. In beide gevallen geeft het waarde als beide PA en DA een goede waarde toe kennen. Let echter wel op met de spam score!

De links dienen echter wel afkomstig te zijn uit de zelfde branche of soort gelijke branche waarin je website gevestigd is. Gaat je website over sport dan is het nodig om zo veel mogelijk links te verzamelen uit de sport branche, Links uit de bouw zullen dus minder mee tellen.

Wat zegt Google over Linkbuilding? Je behoort links te verkrijgen. Dit houd in dat webmasters uit zich zelf links moeten plaatsen naar uw website. Dit kan afkomstig zijn uit blog websites of website met nieuws en weetjes. Mensen zullen dus op het internet over je moeten schrijven. Dit kun je krijgen als je ervoor zorgt dat je genoeg autoriteit uit straalt. in de vorm van kennis.

Wat is linkbuilding, om deze vraag goed te kunnen beantwoorde moeten we even terug in de tijd, toen Google nog een kleine zoekmachine was. Google begon in de jaren 90 met zijn zoekmachine dit was een systeem die gebaseerd was om alle informatie vindbaar te maken op het internet. En dus moest deze zoekmachine gaat zoeken op het web. En hoe kon de zoekmachine nou alles vinden juist door links. Alle website die toen linkten naar anderen website werden geïndexeerd. En al snel kwamen de webmasters erachter dat Linkbuilding (Linkruil) Enorm relevant en succesvol was. En dus zorgde ze ervoor dat er zoveel mogelijk links verwijden naar hun website. Hoe meer links je had hoe hoger je in Google stond.

Wat is linkbuilding anno nu.

Vandaag de dag telt linkbuilding nog steeds mee in de telling voor de ranking in Google. Echter is Google door de jaren heen enorm slim geworden en dus weet Google ook wel dat het niet alleen draait om links. De links zijn nog niet onmisbaar, het koppelt namelijk de website met elkaar en dus krijg je autoriteit toegekend. Linkbuilding kan van verschillende delen van het web komen.

Wat voor links heb je nodig voor sterke linkbuilding.

Door de jaren heen is ook linkbuilding mee veranderd met de tijd. Er zijn gehele nieuwe links ontstaan die mee tellen voor de ranking in Google. We kennen de A-B-C Ruil methode. Wat is A-B-C linkruil? Je beheert website A en gaat naar Website B je vraag aan de webmaster om een link te plaatsen op zijn/Haar website. De webmaster stemt hier in mee maar vraagt wel een link terug. Nu is het geval dat wanneer je een link op je eigen website plaats je directe linkruil krijg en dit dus in waarde verminderd. Daarom zeggen we ook A-B-C Je plaats dus de link van de webmaster op Website C. Op deze manier help je de webmaster met een link. En je zelf met een link vanuit een goede geplaatste website.

Tegenwoordig tellen ook Social Media links mee met de ranking. De links die je plaatst op Instagram, Facebook, Twitter, Linkdin, YouTube en niet te vergeten Google Plus (Google+). Omdat er enorm veel verkeer zich bevind op Social Media is het van belang dat hier ook links terug te vinden zijn. Google gaf in het verleden wel aan hier niet naar te kijken. Echter is dit dus wel het geval!

Links vanuit startpagina’s is eigenlijk al een beetje achterhaald. Hoogstwaarschijnlijk ben je hier al eens geweest op een pagina waar verschillende links staan naar allerlei websites. Dit is een opvulling voor de links. Echter telt het wel het minst mee, Maar mocht je een link krijg op de home pagina van belangrijke startpagina dan moet je die kans niet laten varen.

We hebben ook blog ruil of het plaatsen van een blog met links. Blog artikelen plaatsen bij een anderen blog met links kan waardevol zijn. Wanneer de blog populair is en er veel bezoekers komen is het relevant om hier een blog bericht te plaatsen. Mensen lezen over het onderwerp wat je wellicht verkoop of aanbied als dienst. en kunnen direct door klikken naar de website.

wat is linkbuilding zonder zoekwoorden.

Om linkbuilding goed te laten verlopen is het belangrijk om de links die je plaatst ook in te delen in groepen met zoekwoorden. Laat niet alle links direct naar de home pagina linken maar ook naar sub pagina’s met het juiste zoekwoord. Dit houd dus in dat je een zoekwoord onderzoek moet instellen. En je dus vraagt aan de webmasters om de link te plaatsen onder het kopje met het juiste zoekwoord. Gaat je website over fietsen en heb je een sub pagina met race fietsen. Gebruik dan het zoekwoord race fiets om hier aan je link te hangen! Zoekwoorden zijn enrom belangrijk! zonder deze zoekwoorden is het voor Google niet mogelijk om je website te laten ranken in de zoekmachine. Hiervoor heb je dus nodig: 1 Zoekwoorden 2 content. Deze twee hangen samen,

Echter is het wel noodzakelijk om je dit te melden! Content maak je voor de bezoekers en niet voor de zoekmachine.

Controleer je links zo nu en dan.

Linkbuilding kan heel breed zijn, soms zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet eens meer op welke websites je een link heb staan. Het is dus noodzakelijk om hier een lijst van op te stellen. Noteer op welke websites je een link hebt staan en controleer deze zo nu en dan eens. Nu hoef je hier geen maandelijks werk van te maken maar wellicht eens per jaar een kijkje nemen om even te checken dat de links er nog staan kan geen kwaas. Of  de links ook niet gebroken zijn. Want een gebroken link is zonde van de energie.

Linkbuilding is een tijdrovende klus.

Linkbuilding is een tijdrovende klus! Er gaat enorm veel werk en tijd zitten in het ruilen van links. Je moet het domein controleren kijken naar de content en alles na scannen. De webmaster mailen met de vraag of het mogelijk is. Daarnaast zul je dus ook een eigen portfolio moeten hebben met websites waarop je zelf links kunt plaatsen als de tegen partij hierom vraagt (wat altijd het geval is!).

Het is dus een tijdrovende onderneming om hiermee aan de slag te gaan. Vele mensen doen het zelf en vinden het ook leuk om te doen. Maar wanneer je een webshop bezit wil je hier helemaal niet mee bezig zijn. En daar zijn de linkbuilders voor die doen het lekker voor je. Zei beschikken over een eigen portfolio, een eigen netwerk van webmasters waarmee ze samen werken en dus kunnen zei in korte tijd goed werk afleveren.

Ben je nou nieuwsgierig geworden wij kunnen het voor u regelen! Linkbuilding door BBwebsolutions 

Linkbuilding gaat een stapje verder.

Om op de juiste manier linkbuilding toe te passen moet je ook verschillende tools bezitten die je een handje helpen. Er zijn op de markt verschillende tools die het linkbuilden gemakkelijker maken. zo kun je zien van waaruit er gelinkt wordt. Zo is er een tool die je ranking bij houd. en ga zo nog maar even door.

is linkbuilding strafbaar.

Nee het is niet strafbaar echter wat zegt Google. Je moet een gezonde link structuur hebben. Dit houd dus in dat je links moet hebben van verschillende vormen en maten. Het kan dus geen kwaad om een iets wat minderen link te hebben. Als je alles het zelfde hebt gaat het Google brain denken dat hier iets niet helemaal klopt en dus kun je het oplopen om niet hoger in de zoekresultaten te komen.

Ook is het relevant om links vanaf verschillende IP adressen te krijgen. Alles van één IP adres kan ook als verdacht uit komen. Linkbuilders houden hier rekening mee en hebben dus ook een groot netwerk aan webmasters.

Ik hoop dat je wellicht wat wijzer bent gewoorden van het term wat is linkbuilding. Wil je dit nou uitbesteden dan kun je ten alle tijden Contact met op nemen of even een kijkje nemen op onze pagina linkbuilding

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *