wat is een sitemap

Wat is een sitemap

Wat is een sitemap? Veel vragen bij startende online ondernemers wat is een sitemap. Een site map is het zelfde als de inhoudsopgave van een boek. Maar dan voor je website. het bestand vaak genoemd sitemap.xml is een bestand dat gericht is aan de zoekmachines. De zoekmachines zijn ook de enigste die hier wat mee doen. Voor de rest zouden mensen er niet veel aan hebben. De Xml sitemap is eigenlijk bedoeld om je website aan te geven bij de zoekmachines. Zodat de zoekmachine je website kunt indexeren. Het is makkelijker om zo elke link en pagina te vinden.

De zoekmachine spin komt op je website met het schema de xml sitemap met deze map kan de zoekmachine zicht een weg door je website navigeren. Met eventuele tussen links die ervoor zorgen dat je website één structuur wordt.

De sitemap is dus echt voor de zoekmachines. En ook belangrijk voor je website of webwinkel. Alle links staan hier in en worden duidelijk gemaakt aan de zoekmachines zoals Google en Bing.

sitemap xml

Wat als ik geen site map heb waar maak ik die dan.

Een sitemap kan je laten maken door een sitemap generator. Deze is te vinden binnen Google. Eenvoudig wordt een site map aangemaakt en je kunt hem uploaden op de server van je website. Heb je hier geen verstand van neem dan contact op met je webdeveloper.

Maak je gebruik van WordPress dan kun je hier ook een plug-in voor downloaden. Deze plug-in genereert eenvoudig een sitemap.

 

De sitemap staat op me website en nu.

Wanneer je de sitemap heb gegenereerd en geüpload is het verstandig naar Google te gaan en bekend te maken dat je de sitemap heb klaar staan. Stuur een link naar Google en deze gaat dan starten met het indexeren van je website of webshop. Google webmaster tools is een eenvoudige tool waar je bekend kan maken waar je sitemap staat.

Een sitemap is belangrijk voor de seo van je website.